En toen volgde ik m’n eigen advies BIJNA niet…

Ergens eind vorig jaar besloot ik dat de tijd was gekomen om aan mijn 2de boek te beginnen schrijven.
Ik had in heel grote lijnen al helder welke richting het boek moest gaan. Daar waar mijn eerste boek vooral ging over mijn medisch verleden en hoe deze mij gevormd heeft tot de vrouw die ik vandaag ben, besloot ik dat mijn 2de boek minder mocht gaan over ziekte en pijn, want dat hoofdstuk heb ik ondertussen 4j geleden afgesloten en raar maar waar : het BLIJFT afgesloten !
Ja,echt! Soms betrap ik mezelf erop, dat ook ik het amper kan geloven ondanks het feit dat het echt zo is. Bewust zoveel mogelijk afstand heb genomen van alles waar de ziekte sfeer rond hangt,want waar je aandacht aan geeft, groeit. En als er nu iets is waarvan ik echt niet wil dat het groeit, is het wel, een verleden dat zich herhaalt.
Omdat ik ten volle wil omarmen wat nu IS en daar ook ten volle van wil genieten en mijn herwonnen energie wil steken in wat er voor mij en voor Krijtlijn in zit. Gepakt en gezakt met een koffer vol inspiratie, plannen en goeie moed begon ik te schrijven…en schrappen. En schrijven…en schrappen, want zo gaat dat nu eenmaal als je een boek schrijft.
Eind vorig jaar had ik mezelf ook streng toegesproken dat mijn boek PRECIES 3j na “Sofie rolt…” moest verschijnen en geen uur later, want : Een droom zonder deadline geeft deze mens teveel “speeltijd”, ofwel ===>

Ik ging verder schrijven en schrappen als een bezetene, want 6 maand om een boek te schrijven is niet onmogelijk. Ik voelde aan mijn klotsende oksels en stiekeme hartkloppingen dat ik iets teveel hooi op m’n vork had genomen,maar bleef mezelf moed inspreken dat het me wel zou lukken. WANT ik wou mezelf en anderen niet teleurstellen.
Ik had in diezelfde tijd ook besloten dat ik niet alleen een boek wou schrijven… Ah nee, ’t moest dan nog eens een méga-fantastisch-formidabel-ge-weeeeeldig boek worden waar iedereen achterover van zou vallen…inclusief ikzelf.
Nog een beetje meer druk op mijn ketel dus en voor ik het goed en wel besefte, was ik mezelf aan het teleurstellen, want op die manier kon ik geen boek schrijven die waardevol was zoals ik het wou EN vanuit mijn hart was geschreven EN dan nog eens mooi enzo was, want onder de hevige druk die ik mezelf had opgelegd, maak je gewoon geen pareltjes.
Maar ik bleef doorgaan, want ik wou ook niet afgaan als een gieter…wat dan weer een ego kwestie was.
Toen het boek af was, ging ik om kosten te besparen zelf aan de slag met de lay out van het binnenwerk van het boek. Ik heb gevloekt, ik heb geketterd,gebleit en alles wat je maar kan bedenken want da’s echt geen simpel werkje als je er niks van kent.Toen ik een paar weken later de drukproef zag, begon ik nog meer te bleiten, want zelfs een kind van 5 was erin geslaagd om tot een beter resultaat te komen.
Ik kon dus niks anders dan het opnieuw te laten doen door iemand met verstand van zaken…

Daar het lot beslist had, dat het boek toch op een later moment zou verschijnen dan voorzien, besloot ik dat ik mijn boek terwijl zou laten nalezen door een select groepje mensen waarvan ik weet dat ze constructief kritisch zijn.
Het resultaat hiervan was enerzijds héél positief, want als ik elk van hen mag geloven (wat ik ook doe) is Boem NOG beter geschreven dan Sofie rolt… .
Maar een echt pareltje is het NOG niet en dat wil ik net graag.
Want ik voel aan elke vezel dat ik dat kan, dus moet ik dat DOEN.
Gedaan met mezelf te verstoppen uit onzekerheid, tijd om mijn volle gewicht met al mijn gedachtenkronkels en visie in de weegschaal te gooien met als doel mensen tot nieuwe inzichten te brengen waar ze misschien blijer van kunnen worden.
Het leven iets minder zwaar te gaan zien of nemen.
Zich minder gaan verstoppen achter : ja maar, ik ben maar… , Ja maar, de dokter heeft gezegd,…
Niet dat ik wil gaan verkondigen, dat je vanaf nu het varken moet uithangen hé !
Maar bij sommige mensen voel ik dat de balans tussen zelfzorg en uw goesting doen uit balans is uit angst om…terug ziek te worden?
De ervaring leerde mij het tegenovergestelde…
Als je constant in angst leeft om niet meer ziek te worden en daardoor jezelf vanalles ontzegt, word je zot maak je jezelf net ziek…van zottigheid ! 🙂
Die wetenschap dat ik mijn boek tot een hoger niveau kon brengen bracht me in een tweestrijd met mezelf, want ik had nu al aan de halve wereld verteld dat mijn boek zou verschijnen op DIE datum.
Anderzijds voelde ik aan mezelf dat ik echt niet vrolijk werd van de gedachte om het boek zo uit te brengen, want ik KAN gewoon beter.
Tijdens de nachten en weken gepieker hierover en hoe ik het dan zou gaan aanpakken,bedacht ik me dat ik ergens in mijn boek BOEM schrijf: durf toe te geven als je ergens niet 100 % tevreden bent.
Met als gevolg : opnieuw klotsende oksels…
Hoe ga ik dat aanpakken? Met een Facebook live of een “veilige” blog? (bij deze 🙂 )
Wat gaan de mensen zeggen?
Ben ik dan nog wel geloofwaardig?
En blablabla…
Na weken piekeren is het er dus eindelijk uit en heb ik beslist dat ik ondertussen verder schrijf om straks ook online aan de slag te gaan met de auteur Christine Pannebakker.
Zo heb ik er héél goeie hoop op, dat mijn pareltje ook echt een pareltje zal worden.
Een pareltje met verschillende boodschappen die ik vanuit mijn hart schrijf met de bedoeling het hart van de lezer te raken en te voeden.
Want dat is mijn uiteindelijke doel…raken en voeden.
Om alles duidelijk te houden voor mezelf, heb ik besloten om een nieuwe crowdfunding op poten te zetten waar het boek al kan besteld worden en waar ook al de bijhorende lezing kan geboekt worden.
Daar zet ik al het bedrag op van de paar boeken die ondertussen besteld werden.
Nieuwe en definitieve deadline : Ergens tussen Sinterklaas en Kerst.
Mocht jij ook een exemplaar willen bemachtigen…wacht dan nog even tot de Crowdfunding klaar is.
Maar mocht je toch niet kunnen wachten zie link en dan stort ik het zelf wel door.
Net zoals in het begin van dit ganse verhaal gezegd, zal 5€ per boek en 1/3 van de lezing gaan naar de realisatie van Wheels2Share en KansenNetwerk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *