Het verhaal achter Krijtlijn

Sofie Vanhoutte

Bij mijn geboorte werd gezegd dat ik maar 2 dagen zou leven…

Er was eens, héél lang geleden in de vorige eeuw midden de jaren 80 om precies te zijn een meisje die aan de buitenkant een vrolijke tiener leek, maar vanbinnen eigenlijk behoorlijk slecht in haar vel zat.

En nee, dat was niet alleen omdat haar leven letterlijk mank liep.

Wat het dan wel was?

Wel, haar lichaam stak stokken in de wielen, waardoor er geen ruimte meer was om kind te ZIJN en voor wie ze was naast alle labels die ze opgekleefd kreeg door de medische wereld en de maatschappij.

Gebukt onder die talrijke labels kreeg ze het gevoel dat haar leven, waar ze het liefst met volle teugen van genoot, aan haar voorbij flitste.

Ze droomde van een wereld waar alle kinderen dezelfde kansen kregen als hun vriendjes en vriendinnetjes die door het leven huppelden.

Het raakte haar dat de maatschappij veel mensen, in een gelijkaardige situatie als die van haar, poogde in een keurslijf te wringen.

Een keurslijf die vaak wel past(e) bij de fysieke/visuele en/of auditieve kant van het verhaal, maar totaal niet strookt met het complete levensverhaal.

Ze zag ook zoveel hobbels op het pad naar autonomie, die wel aangepakt werden, maar vaak op zo’n omslachtige en betuttelende manier, dat er eerst een ganse “lijdensweg” moest afgelegd worden alvorens men echt de kans krijgt om te beginnen aan de opbouw van de “leidensweg”.

Toen al mijmerde ze : later als ik groot ben…

Fast Forward – 21ste eeuw…

Hey, ik ben Sofie, dat meisje van weleer, die ondertussen een volwassen vrouw is geworden. Ondertussen noemt men mij ook wel eens “Fire on wheels” vanwege die wielen onder m’n kont en m’n ambitieus “cut the crap” karakter.

Zoals je al kon vermoeden, ben ik met hart & ziel averechts …(dat is niet gespeeld,maar oprecht) .

Bij mijn geboorte werd gezegd dat ik maar 2 dagen zou leven…
Ondertussen heeft het leven me heel veel extra dagen gegund en ik maak er een erezaak van om elke extra dag ZIN & waardevol in te vullen.

Mede door mijn wisselvallige lichaam, liep ik redelijk wat jaren “retard” op.
Mijn creatieve omdenkende ziel, zorgde er dan weer voor, dat ik lange tijd als een losgeslagen projectiel van het ene project naar het andere die me “riep” vloog…

Diep vanbinnen wist ik wel wat ik ECHT verlangde, maar ik zag door de chaos die voortkwam uit mijn lijf, die vaak nog eigenwijzer is dan één van mijn (voor mezelf) positieve karaktertrekken, niet HOE ik dat precies kon invullen op een “op mijn lijf geschreven” manier.

Mijn tegenpruttelende lichaam voelde als ik eerlijk ben, lang aan als een serieuze vloek over mijn leven…

Later ben ik gaan beseffen dat die vloek eigenlijk een zegen is. Een zegen voor mezelf die ik later besloot ook in te zetten voor anderen.

Pas toen ik op dat punt kwam, besefte ik mijn leven niet jarenlang on hold heeft gestaan, maar dat ik een serieus gevecht met mezelf en m’n lijf had gestreden.

Het keerpunt kwam begin 2013 toen ik opnieuw in het ziekenhuis belandde en na een ganse reeks onderzoeken te horen kreeg dat ik, als ik oud wilde worden, vanaf dan een leven zou moeten leven als een bejaarde vrouw (ik was toen 38).
Deze nieuwe hobbel, waarvoor ik een maand tot stilstand werd gehouden, bracht me het inzicht dat het doel waarvoor mijn hart al héél lang sneller ging gaan kloppen eigenlijk binnen handbereik lag… in MEZELF

Sofie Vanhoutte

De verandering die je zoekt, zit vaak in jezelf…

Zolang ik me kan herinneren, ben ik iemand die zelden lang blijft hangen in kaksituaties omdat ze aan mijn kostbare energie vreten. Dat wil niet zeggen dat ik ze altijd direct miraculeus opgelost krijg, maar ik WERK er wel steeds naartoe.

Eerst privé, enkel en alleen voor mezelf tot ik besloot dat talent ook in te zetten binnen Krijtlijn.

Binnen Krijtlijn zie ik m’n eigen fysieke handicap en levenservaring, naast de vele opleidingen die ik volgde (en nog steeds volg), als een extra middel die ik inzet om jou te helpen stappen te zetten op jouw unieke pad.

Maar er is nog iets…
Ik heb ook een aangeboren afwijking die ik inzet in het voordeel van de mensheid

Mijn chronische allergie voor uitspraken als “je kunt ALLES bereiken wat je maar wil…als je het maar hard genoeg wil”.

Bullshit ! Als je een lichaam hebt, die niet altijd jouw levensenthousiasme deelt, dan is de kunst om een balans te vinden in wat jij wil met wat jouw mogelijkheden zijn.

Waarmee ik niet wil zeggen dat je geen grenzen mag verleggen, maar nooit ten koste van je gezondheid, want je verliest meer kostbare tijd in herstel, dan als je al van bij de start je energie leert kennen en respecteren.( heb ik ook met vallen en opstaan moeten leren)

Het doel is niet om beter te zijn dan iemand anders, maar beter dan je voorgaande zelf. Dalai Lama

Samen met jou, wil ik werken aan JOUW toekomst & dat 1 op 1.

Waarom 1 op 1?

Omdat jij zo mijn exclusieve aandacht krijgt, waarin wij werken volgens wat JIJ nodig hebt.

Dus geen eenheidsworst waarin ik je dingen vertel die je al 100.000 x gehoord hebt & dus zelf niet echt iets mee kunt.

Daarom kies ik voor deze 1 op 1 formule.

Ik wil van aan de zijlijn jouw resultaten wil zien.
Zo kan ik ook waar nodig kort op de bal spelen en ben ik jouw vervelendste luis in je pels, die er mee voor zorgt, dat jij jouw gewenste grote en kleine levensdoelen bereikt.

Misschien interessant om te weten => bij mij moet je niet vrezen voor volgende dingen :

We gaan geen natuurwandelingen doen of bomen knuffelen.
We gaan ook niet mediteren want daar krijg ik alleen maar stress van.
Ik ga je ook geen licht en liefde sturen, want ik ben ervan overtuigd dat je die (als het goed is) al in jezelf hebt.
We gaan WEL samen op weg naar JOUW resultaten !
Wil je meer info ?

Bel me, mail me🙂

Misschien interessant om te weten : voor deze VIP-dagen of inspiratiebrunches, hou ik elke maand 2 zaterdagen & 2 zondagen vrij.

First books, first gets🙂
De vervolgafspraken plannen we samen in.

Missie

Na een tijd ervaring opdoen binnen de sector kwam ik tot de conclusie dat de wereld hier en daar nog een werkpunt of…véél heeft op vlak van inclusie en autonomie voor mensen met een handicap.

Met een missie als die van mij, kan ik het niet nalaten om ook mijn steentje daar toe bij te dragen, omdat ik jou niet eerst goesting wil geven om in het leven te bijten om je daarna zelf te laten ontdekken dat er nog héél wat kasseistenen op dat pad liggen waarover je nog véél zal struikelen.

Om ook dat euvel uit de weg te helpen, heb ik me daarnaast ook omgetoverd tot Game Changer. Met die pet op, ontwikkel ik projecten waardoor talenten de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen via het TalentencreAtorium.

Hier kunnen ondernemers en bijzondere mensen elkaar in een aangename netwerksfeer ontmoeten & als er een klik is en de bijzondere mens een talent heeft die een meerwaarde kan betekenen voor de ondernemer, kan er een samenwerking uit groeien… Hetzij op vrijwillig of op bezoldigde basis (voor dit project gaan wij in de nabije toekomst in zee met WinWinner).

Om dit project de wereld te kunnen insturen, met als doel beide minstens provinciaal te kunnen lanceren, gaat er 25% van alles wat wij doen (coaching, lezingen,…) rechtstreeks naar de projecten.

Daarnaast gaat de winst van de boeken ook naar de projecten.
Van de mokken & SoKalaatjes gaat dan weer 100% rechtstreeks naar de projecten.
Daarnaast houden mijn team en ik alle mogelijkheden om fondsen te werven in de gaten.

Geef jij ons een duwtje om onze doelen te bereiken?

Kijk even hoe je ons kunt helpen