Het verhaal achter Krijtlijn

Sofie Vanhoutte

Bij mijn geboorte werd gezegd dat ik maar 2 dagen zou leven…

Er was eens, héél lang geleden in de vorige eeuw midden de jaren 80 om precies te zijn een meisje dat aan de buitenkant een vrolijke tiener leek, maar vanbinnen behoorlijk slecht in haar vel zat.

En nee, dat was niet alleen omdat haar leven letterlijk mank liep.

Wel, haar lichaam stak stokken in de wielen. Hierdoor was er geen ruimte meer om kind te ZIJN of te ontdekken wie ze was naast alle labels die ze opgekleefd kreeg door de medische wereld en de maatschappij.

Gebukt onder die talrijke labels kreeg ze het gevoel dat haar leven, waar ze het liefst met volle teugen van genoot, aan haar voorbij flitste.

Ze droomde van een wereld waar alle kinderen dezelfde kansen kregen net zoals hun vriendjes en vriendinnetjes die door het leven huppelden.

Het raakte haar dat de maatschappij de vele mensen die net zoals zij in een gelijkaardige situatie zaten, poogde in een keurslijf te wringen.

Een keurslijf dat vaak wel past(e) bij de fysieke/visuele en/of auditieve kant van het verhaal, maar totaal niet strookt met het complete levensverhaal.

Ze zag ook zoveel hobbels op het pad naar autonomie. Hobbels die wel aangepakt werden maar vaak op zo’n omslachtige en betuttelende manier, dat er eerst een ganse ‘lijdensweg’ moest afgelegd worden alvorens men echt de kans krijgt om te beginnen aan de opbouw van de ‘leidensweg’.

Toen al mijmerde ze: later als ik groot ben…

Fast Forward – 21ste eeuw…

Hey, ik ben Sofie, dat meisje van weleer dat ondertussen een volwassen vrouw is geworden. Ondertussen noemt men mij ook wel eens ‘Fire on wheels’ vanwege die wielen onder m’n kont en m’n ambitieus ‘cut the crap’-karakter.

Ik ben met hart & ziel averechts … Niet gespeeld, maar oprecht.

Bij mijn geboorte werd gezegd dat ik maar 2 dagen zou leven…
Ondertussen heeft het leven me heel veel extra dagen gegund en daarom maak ik er een erezaak van om elke extra dag ZINVOL en waardevol in te vullen.

Door mijn wisselvallige lichaam liep ik redelijk wat jaren ‘retard’ op.
Mijn creatief omdenkende ziel zorgde ervoor, dat ik lange tijd als een losgeslagen projectiel vloog van het ene project naar het andere. De lokroep was vaak te sterk.

Diep vanbinnen wist ik wel wat ik ECHT verlangde, maar ik zag door de chaos die voortkwam uit mijn lijf, die vaak nog eigenwijzer is dan één van mijn (voor mezelf) positieve karaktertrekken, niet HOE ik dat precies kon invullen op een manier die ‘op mijn lijf geschreven’ was.

Mijn tegenpruttelende lichaam voelde lang aan als een serieuze vloek over mijn leven…

Later ben ik gaan beseffen dat die vloek eigenlijk een zegen is. 
Een zegen die ik nu inzet om anderen te helpen.

Pas toen ik op dat punt kwam, besefte ik dat mijn leven niet jarenlang on hold had gestaan, maar dat ik een serieus gevecht met mezelf en m’n lijf had gestreden.

Het keerpunt kwam begin 2013 toen ik opnieuw in het ziekenhuis belandde en na een ganse reeks onderzoeken te horen kreeg dat ik, als ik oud wilde worden, vanaf dan een leven zou moeten leven als een bejaarde vrouw. Ik was toen 38.
Deze nieuwe hindernis, waarvoor ik een maand tot stilstand werd gehouden, bracht me het inzicht dat het doel waarvoor mijn hart al héél lang sneller ging gaan kloppen eigenlijk binnen handbereik lag… in MEZELF.

Sofie Vanhoutte

De verandering die je zoekt, zit vaak in jezelf…

Zolang ik me kan herinneren, ben ik iemand die zelden lang blijft hangen in kaksituaties omdat ze aan mijn kostbare energie vreten. Dat wil niet zeggen dat ik ze altijd direct miraculeus opgelost krijg, maar ik WERK er wel steeds naartoe.

Eerst paste ik dit enkel en alleen voor mezelf toe. Tot ik besloot dat talent ook in te zetten binnen Krijtlijn.

Binnen Krijtlijn zie ik m’n eigen fysieke handicap en levenservaring, naast de vele opleidingen die ik volgde (en nog steeds volg), als een extra middel die ik inzet om jou te helpen stappen te zetten op jouw unieke pad.

Maar er is nog iets…
Ik heb ook een aangeboren afwijking die ik inzet in het voordeel van de mensheid

Mijn chronische allergie voor uitspraken als ‘Je kunt ALLES bereiken wat je maar wil…als je het maar hard genoeg wil’.

Bullshit! Als je een lichaam hebt, dat niet altijd jouw levensenthousiasme deelt, dan is de kunst om een balans te vinden in wat jij wil en jouw mogelijkheden.

Waarmee ik niet wil zeggen dat je geen grenzen mag verleggen. Doe dit nooit ten koste van je gezondheid. Je verliest immers kostbare tijd in herstel. Je energie leren kennen en respecteren, dat heb ook ik moeten leren, met vallen en opstaan.

Het doel is niet om beter te zijn dan iemand anders, maar beter dan je voorgaande zelf.  ~Dalai Lama

Samen met jou, wil ik werken aan JOUW toekomst.
Heel bewust 1 op 1.

Waarom 1 op 1?

Omdat jij mijn exclusieve aandacht waard bent. Wij werken aan wat jij nodig hebt.

Dus geen eenheidsworst waarin ik je dingen vertel die je al 100.000 x gehoord hebt en waar je dus zelf niets aan hebt.

Daarom kies ik voor deze 1 op 1 formule.

Ik wil van aan de zijlijn jouw resultaten kunnen zien.
Zo kan ik ook waar nodig kort op de bal spelen. 

Ik ben jouw vervelendste luis in je pels, die er mee voor zorgt, dat jij jouw gewenste grote en kleine levensdoelen bereikt.

Misschien interessant om te weten
=> bij mij moet je niet vrezen voor volgende dingen :

We gaan geen natuurwandelingen maken of bomen knuffelen.
We gaan ook niet mediteren want daar krijg ik alleen maar stress van.
Ik ga je ook geen licht en liefde sturen, want ik ben ervan overtuigd dat je die (als het goed is) al in jou hebt.
We gaan WEL samen op weg naar JOUW resultaten !
Wil je meer info ?

Bel me, mail me

Voor deze VIP-dagen of inspiratiebrunches, hou ik elke maand 2 zaterdagen en 2 zondagen vrij.

First books, first gets🙂
De vervolgafspraken plannen we nadien samen in.

Missie

Als ervaringsdeskundige onntdekte ik dat de wereld echt nog heel wat werkpunten heeft op vlak van inclusie en autonomie voor mensen met een handicap.

Ik wil mijn steentje bijdragen om jou terug goesting te doen krijgen om je in het leven vast te bijten. Er zullen heus nog veel kasseistenen op je pad komen waarover je zal struikelen. Dat is zeker.

Daarom neem ik graag de rol van Game Changer op. Ik ontwikkel projecten waardoor jouw talenten de kans krijgen om zic verder te ontwikkelen en dat allemaal via het TalentencreAtorium.

Hier kunnen ondernemers en bijzondere mensen elkaar in een aangename netwerksfeer ontmoeten. Als er een klik is en de bijzondere mens een talent heeft die een meerwaarde kan betekenen voor de ondernemer, groeit er misschien wel een samenwerking uit… Op vrijwillige basis of op bezoldigde basis.

Om TalentencreAtorium de wereld te kunnen insturen, al zeker op provinciaal niveau, gaat er 25% van alles wat wij doen (coaching, lezingen,…) rechtstreeks naar mijn projecten. Ook de winst van de boeken die ik verkoop. Van de mokken & SoKalaatjes zelfs 100%.

Mijn team en ik zoeken steeds verder naar mogelijkheden om fondsen te werven.