Het Boek “Sofie rolt door het leven”

Sofie rolt door het leven

Sofie is geboren met een rugzak vol uitdagingen. Haar jeugdjaren heeft ze meer in ziekenhuizen gespendeerd dan op school. Al die tijd is ze blijven vechten voor het leven. Nu is ze sterker dan ooit. In dit boek vertelt Sofie over haar strijd. Wat begon als een reeks medische klachten, mondde uit in een gevecht met zichzelf. Sofie leerde keuzes te maken, haar creativiteit te ontwikkelen en haar talenten te ontdekken. Met haar wilskracht en passie bracht ze evenwicht in haar leven. Sofie is nu kindercoach en wil haar ervaringen delen met ouders en kinderen. In zeven sleutels toont ze aan hoe je je beperkingen kunt overwinnen. Ze gaat daarbij geen enkel taboe uit de weg. Ze focust op de relativiteit van succes, het plezier van een dier en de balans tussen lichaam en geest.

Referenties

Karen Peger

Therapeute

foto Karen Peger http://www.karenpeger.be/

Ik heb je boek in één keer uitgelezen, dat zegt al genoeg zeker. Heb het even laten zakken en nogmaals doorgenomen.
Wat een doorzettertje ben jij. Groot respect.
Ikzelf ben therapeute en ga het boek zeker aanraden aan een aantal cliënten van me. Weet zeker dat het een heleboel mensen kan inspireren en helpen in hun proces van groei.
Dankjewel Sofie voor je openheid; om je kwetsbaarheid te delen.

Je bent een mooie, straffe madam!!

David De Groof

Advocaat

foto David De groof


Ik moet iets bekennen beste Sofie .......
Ik kon niet wachten tot mijn vakantie om het boek te lezen en heb het vandaag in één ruk gelezen. Ik besef nu meer dan ooit dat er altijd een weg is, als de wil maar sterk genoeg is en eerlijk? Soms miste ik die wil de laatste tijd maar dit boek brengt daar verandering in!! 

Ik ga het iedereen aanraden! Hoedje af !!!!

Steffie Vandierendonck

Empowerment coach

foto Steffie
http://www.vibrationalchameleon.com

Ik heb net het boek van Sofie gelezen dat via via bij mij belandde en ik weet zeker dat ik niet de laatste zal zijn die dit exemplaar leest.
Het is heel open geschreven en erg herkenbaar voor iemand die zelf ook met een 'chronisch label' kampt of familie heeft die met gezondheidsproblemen te maken krijgt.
Bovenal deel ik heel sterk de mening die Sofie in dit boek verkondigt dat we allemaal maar mensen zijn en dus iedereen heel erg baat kan hebben bij deze 7 sleutels.

Super gedaan en fantastisch project!

Miet Ooms

Taalnerd

foto Miet Ooms

http://www.webred.be/

Dit weekend heb ik voor de tweede keer 'Sofie rolt door het leven. 7 sleutels voorbij de beperking' gelezen. Sofie Vanhoutte vertelt hierin het verhaal van de eerste veertig jaar van haar leven (ze is er nu 41), en dat is behoorlijk stevig. Ze is geboren met een lijf dat - om het zacht uit te drukken - niet zo simpel in elkaar zit en heeft meer ziekenhuizen dan klaslokalen vanbinnen gezien. Hoewel haar gezondheid haar soms nog stevig parten speelt, behoudt ze haar positieve instelling en gedrevenheid en gebruikt ze haar eigen ervaring om andere mensen, liefst kinderen, in een gelijkaardige situatie te ondersteunen en coachen. Ze heeft dit boek niet geschreven omdat ze schrijfster is, maar omdat ze een boodschap heeft: de talenten van de mens achter die beperking zien en ontwikkelen. Hoewel ze dus geen getrainde schrijfster is, leest het boekje heel vlot. Wat ik enorm waardeer is dat ze er heel goed in slaagt een duidelijk beeld te scheppen van heel haar medische problematiek (en die is echt wel ingrijpend) zonder dat ze er als een meelijwekkend sukkeltje uitkomt of dat ze het kapot relativeert. De '7 sleutels' zijn haar persoonlijke tips voor wie zelf met een beperking leeft en op zoek is naar een manier om echt te leven. Opnieuw zonder betuttelend te zijn of te beweren dat ze de enige waarheid in pacht heeft.

Mocht ik ouder zijn van een kind met een beperking, ik zou haar onmiddellijk inschakelen als kindercoach.

Aïcha Chambi

foto Aïcha Chambi

Mijn naam is Aïcha en ik heb net je mooi, ontroerend verhaal gelezen.
En weet je het heeft mij naar de keel gegrepen. Je hebt mijn ziel beroerd, ik ben namelijk zelf een "meisje" van 31 met een fysieke beperking, handicap...(kies zelf maar de meest respectvolle benaming naar jou gevoel want ik ben er zelf nog steeds niet uit wat ik de meest respectvolle benaming vind). Toen ik jou boek las leek het wel of iemand anders op papier mijn eigen ziel had uitgestort, vele van jou gevoelens, gedachten, meningen... VOELDEN tijdens het lezen zo herkenbaar. Door jou boek te lezen ontdekte ik EINDELIJK dat ik niet de enige ben (met een lichaam die niet altijd doet wat je ziel wil) die deze gevoelens, gedachten, meningen heeft. WAT EEN OPLUCHTING VOOR MIJN ZIEL!. Daarvoor wil jou merci, merci, merci en proficiat, proficiat, proficiat zeggen om dit met "ONS" en de rest van de wereld te delen.
Lieve groet,
Aïcha

Mocht ik ouder zijn van een kind met een beperking, ik zou haar onmiddellijk inschakelen als kindercoach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *