Hoera, 5 jaar ziekenhuisvrij !

Yes, woensdag was het zover !
Mijn 5de…jawel 5de IK HOU VAN MIJ dag !
Een dag die ik 5jaar geleden in mijn leven heb geroepen, nadat ik het na 28j gekwakkel met mijn gezondheid echt KOTSBEU & SPUUGZIEK was om elk jaar opnieuw één of meerdere keren in het ziekenhuis te belanden.

Die dag had ik het EINDELIJK door, wat ik al die jaren fout deed…
Ik wilde zoveel bereiken, dat ik er echt ALLES voor over had.
Jawel,ook mijn eigen gezondheid besefte ik toen…
Gelukkig had ik tegelijk ook snel door, dat ik het vanaf dan anders zou moeten aanpakken.
*Grenzen trekken.
*Grenzen voor mezelf, maar ook grenzen naar anderen toe…
Zo heb ik voor mezelf de grens getrokken, dat ik op zaterdag enkel nog datgene doe wat in de week niet lukte,maar wel ECHT af moet om de volgende nieuwe werkweek te kunnen starten.
Ik heb ik ook voor mezelf beslist,dat als ik eens zo’n K=T dag heb, ik die ook ongegeneerd mag hebben.
En die twee dingen alleen al, amai wat een wereld van verschil, want ik voelde me meteen een flink stuk bevrijd toen ik ze echt ging toepassen in mijn leven!

Maar toch…toch voelde ik dat dit nog onvoldoende was.
Want wat heb je aan grenzen die je voor jezelf goed bewaakt, als je ze nog door anderen laat overschrijden waardoor je die stress die je eigenlijk niet meer wil, toch nog krijgt, omdat je “lief wil gevonden worden”?
Niks,noppes,nul,nada !

Eerlijk gezegd vond ik dat een moeilijke en tegelijk een noodzakelijke om goed te kunnen functioneren,want ik voelde (en nog soms) dat ik gewoon slechter presteer dan ik in mijn mars heb en de persoon die ik help waard is.
Zoals nu ook met de presentatie van mijn nieuwste boek…
Heb je hem trouwens al BESTELD ? 🙂
Moet ik uit zelfzorg om te kunnen zorgen voor de ander duidelijker zijn,want ik merkte dat ik dat tot nu toe niet was uit een soort “gène”.
Enkel zo kan ik de komende tijd in alle rust naar alle spannende dingen die me te wachten staan. toeleven…
Wat moet ik bijstellen?
Wel, als ik nu de registraties/ticketverkoop zie, ziet het ernaar uit, dat ik op woensdag mezelf de moeite kan besparen om iemand op te trommelen om met mij de noodzakelijke boodschappen te doen.
Zag het ernaar uit, dat de vrijdag naar Gent bollen,een zaal huren en een hotelkamer boeken geen strak plan was, dus heb ik deze gelukkig al kunnen verplaatsen naar 27 maart..
Ben jij er dan bij?
Ik vind het nu al suuuuuperspannend, want ik ben voor het eerst ooit een lezing aan het voorbereiden ,waarvan ik denk : WoW ! (zei ze héél bescheiden 😉 )
Superspannend en tegelijk kijk ik ernaar uit om mensen donderdag voor het eerst mijn boodschap te mogen brengen.
Wil jij graag bij de allereersten zijn om deze te horen omkaderd door hapjes bereid door Evy’s Flavour & mocktails bereid door Tillies
Dan raad ik je aan om vandaag nog je plek te verzekeren.
Zo kan ik dinsdag in alle rust de laatste afspraken maken en de nodige inkopen doen 🙂
Ik wil je nu al bedanken om via deze weg ook een beetje voor mij te zorgen door me zo de rust te gunnen die ik nodig heb om naar een voor mij superspannende dag toe te leven.

Graag tot donderdag?
Of bij een reactie na het lezen van BOEM?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *