Karen bij Sofie Vanhoutten
Mijn zoontje noemt mij “mama”,Sofie noemt me “The Queen of Chocolates“, maar de meeste mensen houden het op Karen. Sinds 1983 ben ik geboren en getogen in Koekelare en ik geraak er maar niet weg … Tot groot jolijt van Sofie, waar ik persoonlijk assistente van ben, of om het in haar woorden te zeggen: haar linker en rechter hand (en eigenlijk ook haar extern brein,want ze is nogal een warhoofd 😉 ).
Na mijn carrière als verkoopster was ik toe aan iets waarbij ik echt de mensen kon helpen. Een zeer ruim begrip, dat weet ik maar al te goed, maar ik wou een meerwaarde geven aan een aantal mensen. Alles wat me interesseerde vereiste echter de nodige opleidingen, wat me op zich niet terug schrikt, maar ik wou ook werkzekerheid na de studies.
Tot ik op een zekere dag Facebook checkte en een post zag waarin een zekere Sofie iemand zocht om (and I quote) “15u op hun zenuwen te werken”. De interesse was gewekt, zeker omdat er ook gepraat werd over coaching (wat ik ook zeker zie zitten, ooit, in de toekomst) en omdat ik een gruw heb om met mensen te werken waar er GEEN hoek af is.
Een extra motivatie voor mij is het feit dat ik sinds 2011 MS heb, iets wat voor mij beperkingen meebrengt, maar voor de buitenwereld niet zichtbaar is. Mijn “nadeel” maakt me wel ervaringsexperte op het gebied van vb. het zoeken van werk, iets wat uitermate moeilijk is met een beperking. Ik wil dit zo goed mogelijk gebruiken bij ons KansenNetwerk die wij in de nabije toekomst willen uitbouwen en ervoor zorgen dat mensen zoals ik makkelijker aan een job geraken.
Op 18 mei 2018 mocht ik op Sofie haar systeem beginnen werken (of was het nu omgekeerd😉). Sindsdien hebben we al heel wat watertjes doorvaren en dit blijven we doen tot we op open zee zitten.