Ken je dat gevoel ?

Ok, voor ik echt begin aan deze blog maak ik me de bedenking dat het ondertussen weer héél lang geleden is, dat ik een blog schreef zoals ik beloofde.
Dat ik een blog schreef van enige kwaliteit & geen KUTblog (lees : Kwalitatief Uitermate Teleurstellend).
Dus bij deze geef ik mezelf de toestemming om dat voornemen met veel liefde in de vuilbak te gooien want in 2017 wil ik voor kwaliteit gaan op ALLE vlak.
Geen schrijfsels waarbij je bij elke letter voelt dat ze er uitgeperst werden als een stuitbevalling om uiteindelijk iets lelijks in de wereld te smijten van een kilometer ver.
Dus bij deze meld ik dat als ik een blog in de wereld zal gooien, het er eentje zal zijn waar ik geen beschaamde kaken van krijg of waarvan ik zelf denk : Vanhoutte,ASTEMBLIEF !
Ok, dat even terzijde omdat het er echt uit moest 🙂

Maar nu terug naar de order van de dag…

Ken je dat gevoel?
’t Is vrijdagavond, er is een superleuk optreden een paar gemeentes verder waar je eigenlijk zielsgraag naartoe wil, maar helaas heb je geen vrienden of familie rond je die met je mee willen gaan.
Of je wil een cursus volgen, maar die is ook na de openbaar vervoer uren.
En je hebt ook geen buddy die samen met je wil gaan…

Wel, ooit was er een moment dat ook ik onvrijwillig vele avonden helemaal alleen thuis zat, terwijl ik eigenlijk liever ergens anders was geweest.
Momenten waarop ik me méga eenzaam & geïsoleerd heb gevoeld…
Want wat is er drolliger dan ergens willen zijn & er niet geraken door iets waar je zelf geen controle over hebt?
Ja, ook ik heb er indertijd heel wat tranen voor gelaten, want daarenboven mocht ik ook nog geen auto leren rijden omdat ik indertijd een vorm van epilepsie heb gehad waardoor ik een gevaar voor mezelf & de andere mensen op de weg zou worden. Ik kon er ook over zwijgen en toch voor m’n rijbewijs gegaan zijn,maar dat vond ik dan weer onverantwoord. Maar ik wou ook geen slachtoffers op m’n geweten.
Dus ergens maakte ik de onvrijwillige keuze om ’s avonds zelden tot nooit buiten te komen.
Maakte ik de onvrijwillige keuze om niet deel te nemen aan leuke & verrijkende activiteiten.
Met de jaren werd ik epilepsievrij verklaard, maar voelde ik aan mezelf dat “auto rijden” toch nooit mijn ding zou worden, wilde ik niet hervallen. Want ik zweer je dat zo’n beet in je tong ten eerste ZEER doet & ten tweede bloed smaakt vies !
Het besef dat ik niet de enige Koningin was die in een Koninkrijk van isolement leefde, speelde ik toen al met het idee om er ooit iets mee te gaan doen.
WAT wist ik toen nog niet, want zo’n dingen moeten groeien.
Maar ik wist wel al dat de WAT & de HOE er ooit zou komen.
De WAT kruiste ondertussen een klein jaar geleden m’n pad in een ietwat andere vorm dan ik voor ogen heb.
Want ik ben zo iemand die als ik mensen vrijheid gun, dat ook all the way gun, met het besef in het achterhoofd dat ik het mezelf daarom niet altijd makkelijk maak.
Maar moeilijk gaat ook…toch?
Ondertussen heb ik de “met wie” ook al duidelijk om dit gerealiseerd te krijgen.
De HOE is me ook héél duidelijk & ik heb leuke manieren bedacht waardoor mensen mij kunnen helpen dit te realiseren.
Ik heb er bewust voor gekozen om niet met om het even wie de “MET WIE” in te vullen, want ik zou het gevoel niet kunnen verdragen dat de mensen die ik meeneem in het verhaal de meerwaarde van het project voor de mensen binnen de doelgroep niet zouden begrijpen.
Dus staan er 2 optredens op de planning…
Kwestie van het nuttige aan het aangename te koppelen 🙂
Bij de eerste op 7 mei gaan we in Kortemark efkes 20j achteruit om dan bijna direct terug 20j terug gekatapulteerd te worden door niemand minder dan DEF DAMES DOPE.( sinds ik dat weet, zit ik bijna gans de tijd met “Hey you,don’t be silly in m’n hoofd & voel ik me precies terug die bakvis van indertijd 🙂 )
Voor de 2de gaan we de humoristische toer op in Diksmuide met Nigel Williams.
En omdat ik besef dat ik soms een drammerig vrouwmens ben als ik in iets geloof die kost wat kost dit project wil realiseren,blijf ik erover doorgaan tot ik m’n doel bereikt heb.
Dus als ge rap van mijn gezaag wil af zijn, raad ik je aan om van “Hey you,don’t be silly, kopt een lotje” te doen en dan zien we elkaar op 7 mei in Kortemark of 10 juni in Diksmuide.
Ik beloof de aanwezigen alvast 2 toffe avonden met plezante mensen, leuke muziekjes & op 10 juni een avond vol buikpijn…van ’t lachen. 🙂
En ohja, GODZIJDANK zal er ook DRANK zijn.
Hiervoor zal Erwin aanwezig zijn met z’n “>Gronckelbier.
En Koen zal de zaligste wijntjes meebrengen. 🙂
Maar uiteraard zullen er ook andere dranken te verkrijgen zijn, zodat je nog in staat bent om veilig thuis te geraken.
EN voor wie zich geremd zou kunnen voelen om aanwezig te zijn omwille van ADL aangelegenheden…
Laat me dat dan aub weten, want ook dat kan geregeld worden !
Want ik zou het doodzonde vinden als je dit zou moeten missen omwille van ’t feit dat je schrik hebt om niet op de pot te geraken als de nood het hoogst is…
Voila, dat was het voor vandaag & hopelijk zie ik je op (één?) van die 2 data. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *