Hé, ik ben Sofie maar ze noemen mij ook wel eens “Fire on wheels” vanwege die wielen onder m’n kont en m’n ambitieus ” cut the crap”  karakter.

Ik ben met hart & ziel averechts…een beetje een omdenkende dwarsligger 🙂

Bij mijn geboorte werd gezegd dat ik maar 2 dagen zou leven…

Ondertussen heeft het leven me heel veel extra dagen gegund en ik maak er een erezaak van om van elke extra dag dankbaar en waardevol te maken.

Mede door mijn wisselvallige lichaam op gezondheidsvlak en mijn creatieve omdenkende ziel, vloog ik lange tijd als een losgeslagen projectiel van het ene project naar het andere die me “riep”…

Diep vanbinnen wist ik wel wat ik ECHT verlangde, maar ik zag door de chaos die voortkwam uit mijn lijf die vaak nog eigenwijzer is dan één van mijn (voor mezelf) positieve karaktertrekken, niet HOE ik dat precies kon invullen op een “op mijn lijf geschreven” manier.

Mijn tegenpruttelende lichaam voelde eerlijk gezegd lang aan als een serieuze  vloek over mijn leven, maar ik bleef er in geloven dat ik ooit een manier zou vinden om die vloek om te buigen in een zegen.

Een zegen voor mezelf…en voor anderen.

Pas toen het tij was gekeerd, besefte ik dat ik een serieus gevecht met mezelf en m’n lijf heb gestreden.

Het keerpunt kwam begin 2013 toen ik opnieuw in het ziekenhuis belandde en ik na een ganse reeks onderzoeken te horen kreeg dat ik vanaf dan een leven zou moeten gaan leven als een bejaarde vrouw als ik oud wilde worden. (ik was toen 38) Deze nieuwe hobbel waarvoor ik een maand tot stilstand werd gehouden,bracht me het inzicht dat het doel waarvoor mijn hart al héél lang sneller ging gaan kloppen eigenlijk binnen handbereik lag… in MEZELF

Zolang ik me kan herinneren, ben ik iemand die zelden lang blijft hangen in kaksituaties omdat ze aan mijn kostbare energie vreten.
Wat niet wil zeggen dat ik ze altijd direct miraculeus opgelost krijg, maar ik WERK er wel steeds naartoe.
Eerst privé enkel en alleen voor mezelf & later ben ik het gaan inzetten bij Krijtlijn.
Waarom?
1. Omdat ik zelf ook aan den lijve ondervind waar die noden precies zitten.
2. Omdat ik niet kan & wil blijven toekijken op alles wat beter…véél beter kan in de sector.
3. Omdat ik creatief,inventief & mondig genoeg ben om mijn medemens vooruit te helpen

Toen ik ouder werd, ben ik me naast mijn levenservaring op allerlei manieren gaan verdiepen in HOE ik dat talent het beste op een authentieke manier kon omzetten om het in te zetten ten dienste van mijn medemens.

Door die andere “rollende troef” onder mijn poep, bedacht ik me, dat als ik deze twee samensmelt, ik mensen met fysieke, auditieve en visuele handicap perfect kan ondersteunen in het ontdekken van hun talenten die door allerlei medische en andere hobbels op hun pad vaak verborgen zitten onder die berg van medische & andere … prul 😉 Ik wil de lont aan de kont van de MENS, die toevallig een iets zwaardere rugzak heeft.

Ik wil diegene zijn die het vuur in jou aanwakkert om de kansen die het leven te bieden heeft met beide handen te grijpen. Ik wil ook diegene zijn die jou als ouder ondersteunt in het leren loslaten… Ik wil jullie beiden leren dat “fouten maken” MAG,zelfs MOET omdat je uit de fouten die je zelf maakt, het meest leert.

Ik bouw bruggen tussen jou en je ouder(s)/zorgverlener,… om samen te werken aan de belemmeringen die jullie pad kruisen, zodat jullie die op een creatieve en constructieve manier om leren zetten in mogelijkheden.

Belemmeringen en belemmerende gedachten omzetten in sterktes om zo terug grenzen te verleggen.

Maar dat gaat niet “zomaar”.

We doen dit SAMEN en omdat ik wil dat jij jouw doel bereikt, verwacht ik ook inspanningen van jou :

  • Je hebt een doel voor ogen waar je ECHT voor wil gaan
  • Je wilt leren
  • Je bent bereid kritisch naar jezelf te kijken
  • Je vind jezelf de moeite waard om in jezelf en in je EIGEN toekomst te investeren (nee,investeren is niet enkel financiëel)
  • Je vind het jezelf waard om hulp te vragen als het nodig is op een manier waarop jij je autonomie kunt bewaren.

Na een tijd ervaring opdoen binnen de sector kwam ik tot de conclusie dat de wereld hier en daar nog een werkpunt of…véél heeft op vlak van inclusie en autonomie voor mensen met een handicap.

Met een missie als die van mij, kan ik  niet kan nalaten om ook mijn steentje daar toe bij te dragen, omdat ik jou niet eerst goesting wil geven om in het leven te bijten om je daarna zelf te laten ontdekken dat er nog héél wat kasseistenen op dat pad liggen waarover je  nog véél zal struikelen.

Om ook dat euvel uit de weg te helpen, heb ik me daarnaast ook omgetoverd tot Game Changer Met die pet op,  ontwikkel ik projecten waardoor talenten de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen via het KansenNetwerk waarin ondernemers en bijzondere mensen elkaar in een aangename netwerksfeer kunnen ontmoeten & als er een klik is en de bijzondere mens een talent heeft die een meerwaarde kan betekenen voor de ondernemer kan er een samenwerking uit groeien…Hetzij op vrijwillig of op bezoldigde basis. (voor dit project gaan wij in de nabij toekomst in zee met WinWinner)

Uit ervaring weet ik ook dat ook mobiliteit een groot euvel kan zijn voor mensen die beperkt zijn in hun doen en laten waardoor men dan weer de kracht en moed dreigt te verliezen om een sociaal en actief leven uit te bouwen als er geen sociaal netwerk/vangnet rond hen hangt na de kantooruren.

Rond deze problematiek werd een project gelanceerd, genaamd Wheels2Share, die wij met steun van verschillende kanalen verder zullen optimaliseren.

Om beide projecten de wereld te kunnen insturen met als doel beide projecten minstens provinciaal te kunnen lanceren, gaat er 25% van alles wat wij doen (coaching,lezingen) rechtstreeks naar de projecten.

Daarnaast houden ik  en mijn team alle mogelijkheden om fondsen te werven in de gaten.

Buiten mijn eigen ervaring(en) ben ikzelf niet voldoende medisch onderbouwd om je te informeren over medische aangelegenheden, dus ga ik op dat vlak niet de alleswetende heldin uithangen. Maar ik ben wel bereid om jou als ouder te ondersteunen in de zoektocht naar antwoorden. Later als het kind de tienerleeftijd heeft bereikt, wil ik hem/haar ook helpen met het vinden van oplossingen voor de uitdagingen die op zijn/haar levenspad komen. Zo kun je de kracht en creativiteit terugvinden én opbouwen. Ik leer je jezelf te wapenen tegen confronterende en kwetsende ervaringen.

Ik ga je NIET beloven dat het pad die we SAMEN zullen uitstippelen een makkelijk pad zal zijn.

Ik ga je ook niet beloven dat ik altijd even lief zal zijn voor jou, want zo werkt het helaas niet altijd.

Ik ga je wel beloven dat ik me 100% zal inzetten om je te helpen vinden van het pad waarop je je eigen mogelijkheden & talenten zult ontdekken, diegene die je tot voor kort niet voor mogelijk hield.

Laat ons deze samen ontdekken, samen maken je dromen waar.

Tot gauw ?