Sofie

Hé, ik ben Sofie maar ze noemen mij ook wel eens “Fire on wheels” vanwege die wielen onder m’n kont en m’n ambitieus ” cut the crap”  karakter.
Daarnaast ben ik niet links en ook niet rechts.
Nee, ik ben gewoon met hart & ziel averechts…een beetje een omdenkende dwarsligger dus 🙂

Bij mijn geboorte werd gezegd dat ik maar 2 dagen zou leven…

Maar ondertussen heeft het leven me heel veel extra dagen gegund en ik maak er een erezaak van om van elke extra dag dankbaar en waardevol gebruik te maken

Mede door mijn wisselvallige lichaam op gezondheidsvlak en mijn creatieve omdenkende ziel, vloog ik lange tijd als een losgeslagen projectiel van het ene project naar het andere die me “riep”…

Diep vanbinnen wist ik wel wat ik ECHT verlangde, maar ik zag door de chaos in m’n hoofd die voortkwam uit mijn lijf die vaak nog eigenwijzer is dan één van mijn (voor mezelf) positieve karaktertrekken, niet HOE ik dat precies kon invullen op een “op mijn lijf geschreven” manier.

Mijn tegenpruttelende lichaam voelde als ik eerlijk mag zijn, lang aan als een serieuze  vloek over mijn leven, maar ik weigerde het ook zo te gaan zien.

Pas achteraf, toen het tij was gekeerd was, besefte ik pas dat ik een serieus gevecht met mezelf en m’n lijf heb gestreden.

Het keerpunt kwam begin 2013 toen ik opnieuw in het ziekenhuis belandde en ik na een ganse reeks onderzoeken te horen kreeg dat ik vanaf dan een leven zou moeten gaan leven als een bejaarde vrouw als ik oud wilde worden. (ik was toen 38) Deze nieuwe hobbel op mijn pad waarvoor ik een maand tot stilstand werd gehouden,bracht me het inzicht dat het doel waarvoor mijn hart al héél lang sneller ging gaan kloppen eigenlijk binnen handbereik lag… in MEZELF

Van kindsbeen af had ik het op een rare manier in mij om mensen te triggeren, een spiegel voor te houden. Mensen  dingen in zichzelf te helpen ontdekken, waar ze zich tot dan toe niet bewust van waren. Toen ik ouder werd, ben ik me naast mijn levenservaring op allerlei manieren gaan verdiepen in HOE ik dat talent het beste op een authentieke manier kon omzetten om het te gebruiken ten dienste van mijn medemens.

Want door die andere “rollende troef” onder mijn poep, bedacht ik me, dat als ik deze twee samensmelt, ik mensen met fysieke, auditieve en visuele handicap perfect kan ondersteunen in het ontdekken van hun talenten die door allerlei medische en andere hobbels op hun pad vaak verborgen zitten onder die berg van medische & andere … prul 😉 Ik wil de lont aan de kont van de MENS, die toevallig een iets zwaardere rugzak heeft.

Ik wil diegene zijn die het vuur in jou aanwakkert om de kansen die het leven te bieden heeft met beide handen te grijpen. Ik wil ook diegene zijn die jou als ouder ondersteunt in het leren loslaten… Ik wil jullie beiden leren dat “fouten maken” MAG, want uit de fouten die je zelf maakt, leer je het meest. Ik bouw bruggen tussen jou & je kind om samen te werken aan de belemmeringen die jullie pad kruisen, zodat jullie die op een creatieve en constructieve manier om leren zetten in mogelijkheden. Belemmeringen en belemmerende gedachte omzetten in sterktes om zo terug grenzen te verleggen.

Na een tijd ervaring opdoen binnen de sector kwam ik tot de conclusie dat de wereld hier en daar nog een werkpunt of…véél heeft. Iets wat ik  niet kan nalaten om ook mijn steentje toe bij te dragen, want ik wil jou niet eerst goesting geven om te bijten in het leven om je daarna zelf te laten ontdekken dat er nog héél wat kasseistenen op dat pad liggen waarover je  nog véél zal struikelen. Dus heb ik me daarnaast ook omgetoverd tot Game Changer en ontwikkel ik projecten waardoor talenten de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen via het KansenNetwerk waarin ondernemers en bijzondere adolescenten elkaar in een aangename netwerksfeer kunnen ontmoeten & als er een klik is en de jongere een talent heeft die een meerwaarde kan betekenen voor de ondernemer kan er een samenwerking uit groeien…Hetzij op vrijwillig of op bezoldigde basis. (voor dit project gaan wij in het najaar in zee met WinWinner)

Uit ervaring weet ik ook dat ook mobiliteit een groot euvel kan zijn voor mensen die beperkt zijn in hun doen en laten waardoor men dan weer de kracht en moed dreigt te verliezen om een sociaal en actief leven uit te bouwen als er geen sociaal netwerk/vangnet rond hen hangt voor als het eens “spant”. Rond deze problematiek werd een project gelanceerd, genaamd Wheels2Share, die wij met steun van verschillende kanalen verder zullen optimaliseren.. Om beide projecten de wereld te kunnen insturen met als doel om beide projecten minstens provinciaal te kunnen lanceren, gaat er 25% van alles wat wij doen (coaching,lezingen) rechtstreeks naar de projecten. Daarnaast houden wij alle mogelijkheden om fondsen te werven in de gaten.

Buiten mijn eigen ervaring(en) ben ikzelf niet voldoende medisch onderbouwd om je te informeren over medische aangelegenheden, dus ga ik op dat vlak niet de alleswetende heldin uithangen. Maar ik ben wel bereid om jou als ouder te ondersteunen in de zoektocht naar antwoorden. Later als het kind de tienerleeftijd heeft bereikt, wil ik hem/haar ook helpen met het vinden van oplossingen voor de uitdagingen die op zijn/haar levenspad komen. Zo kun je de kracht en creativiteit terugvinden én opbouwen. Ik leer je jezelf te wapenen tegen confronterende en kwetsende ervaringen.

Ik ga je NIET beloven dat het pad die we SAMEN zullen uitstippelen een makkelijk pad zal zijn.

Ik ga je ook niet beloven dat ik altijd even lief zal zijn voor jou, want zo werkt het helaas niet altijd.

Ik ga je wel beloven dat ik me 100% zal inzetten om je te helpen vinden van het pad waarop je je eigen mogelijkheden & talenten zult ontdekken, diegene die je tot voor kort niet voor mogelijk hield.

Laat ons deze samen ontdekken, samen maken je dromen waar.

Tot gauw ?