VIP

Samen verder in balans

Wat het aangenaamste is voor alle betrokken partijen, is dat jullie elkaar voor een groot stuk leren loslaten zonder elkaar helemaal te verliezen.

(In dit geval is de uitdaging NET iets groter, want diegene die jaren het “zorgenkind” was, verlaat het huis een eigen toekomst tegemoet).

Als dit niet doordacht gebeurd, kan dat voor onuitgesproken kop en andere zorgen,zorgen.

Soms zijn bepaalde dingen moeilijker bespreekbaar onder elkaar omdat ze gevoelig zijn. (onverwerkte pijnen, schrik om te falen,schrik om los te laten,…)

Daarom nodig ik jullie als gezin uit om dit samen met mij de beginselen van dit pad te creëren op een aangename manier, waar iedereen de kans krijgt om mee te bouwen aan een toekomst Samen verder in Balans.

In deze VIP-dag ga ik met ieder gezinslid die wil meewerken aan dit proces aan de slag om volgende dingen te ontdekken :

  • Elkaars mogelijkheden ontdekken, want raar maar waar je gaat nieuwe talenten ontdekken in jezelf en de ander waarvan je nooit had durven dromen dat je die had.
  • Elkaars grenzen ontdekken, want door deze grote stap is het de bedoeling dat de jongere niet meer om de vijf botten naar moeder belt om hulp in te roepen. (behalve voor het recept van die lekkere bechamelsaus van oma of hoe je dat mooie kleedje gewassen krijgt op een manier dat het niet uit de wasmachine komt net groot genoeg voor een babypop)
  • Is het niet de bedoeling dat een ouder elke dag aan de telefoon hangt om “de lakens uit te delen”…of erger nog : op de deur staat te bonken om welke reden dan ook.
  • Is het wel de bedoeling dat je gaat leren vliegen met eigen vleugels op eigen krachten op een manier die bij jou past fysiek, emotioneel,…
  • In dit alles is het de bedoeling dat er rekening word gehouden met de gevoelens en bezorgdheden van de andere gezinsleden, want ook voor hen is dit een grote stap.

Tijdens deze dag die begint om 10u en eindigt om +/-16u gaan we aan de slag met elk gezinslid die mee wil werken aan het uittekenen van de krijtlijnen van een toekomst waar ieder betrokken partij zich goed bij voelt.

En jawel, opnieuw met gezonde drankjes en een gezonde lunch inbegrepen.

Uiteraard mag je ook hier laten weten of er allergieën zijn waar er rekening mee moet gehouden worden.

Geef jij ons een duwtje om onze doelen te bereiken?

Kijk even hoe je ons kunt helpen