What’s in A name… 2019 Style

Lieve lezer die mij al véél te lang niet meer gelezen heeft via deze weg, sta mij toe na een lange stilte om al direct een oude koe uit de gracht te halen… Reden? Tot mijn grote ergernis leeft dat beestje nog steeds, terwijl het eigenlijk geen enkele positieve meerwaarde heeft. Waardoor ik dan weer vind dat als er één koe is, die echt wel eens zou mogen verdronken worden, is het deze wel !

Omdat ik merk dat er over dit thema halfweg 2019 nog steeds veel over gezaagd word, wil ik even de tijd nemen om het nog eens te hebben over iets waar men maar blijft over schrijven en zagen,zonder dat er zelfs na 2,5j! nog geen echt noemenswaardige stappen vooruitgang is geboekt…toch niet op vlak van mindset van alle betrokken partijen.

En ja, ik weet nu al dat er reacties zullen komen van : Daar gaat ze weer…

Maar  ik wil echt op die nagel blijven kloppen, want dit issue die al een véél te lang leven leidt, brengt meer negativiteit  aan in de mens dan je op het eerste gevoel zou denken…tot je er dieper over gaat nadenken.En dat raakt me net iets teveel om het in de doofpot te houden…want wat doodgezwegen word zal nooit een kans krijgen om te veranderen.

Mijn extra motivatie om deze blog te herhalen is het feit dat dit thema eentje is die ik belangrijk vind binnen in ALLES wat ik leef,eet,drink, %*à. (wist je trouwens al dat de titel van de vlogreeks die ik aan het ontwikkelen ben, de ronkende titel : The pleasure of doing ‘A’ shit zal hebben?

Reden genoeg dus om nog eens opnieuw op die nagel te…RAMMEN 😉

Na mijn allom gekende véél te lange intro…  (zelfkennis enzo 😉 )                    Ik heb het over de stempels waar de maatschappij “bijzondere” mensen mee gaat bestempelen & het feit dat deze mensen en de rest van de maatschappij dat klakkeloos gaan overnemen zonder er maar één seconde bij stil te staan, wat zo’n stempels teweeg brengen in je ZIJN.                          Ik heb het over jezelf benoemen met : Ik BEN minder-valide, ik BEN doof, ik BEN blind, ik BEN een mongool,ik BEN…enz.                                                    Blijkbaar beseffen veel mensen anno 2019 nog steeds niet, dat dat ene woordje BEN die vooraf gaat aan een ziekte,sydroom,… onbewust een niet zo aangenaam effect heeft op de MENS.  Ik merk ook dat als mensen zichzelf gaan bestempelen ze er zich ook naar gaan gedragen waardoor andere onwetenden  die deze mensen omringen hun ook onbewust “anders” zullen behandelen . (tenzij het mensen zijn die ook dit inzicht hebben)                                                                                                                        En daar wringt net het schoentje, want ik weet ook dat mensen met fysieke,auditieve,visuele,…problemen net niet anders willen gezien/behandeld/bekeken worden.                                                                 Maar onbewust ontwikkelt men het wel…en dat vind ik jammer.              Niet voor mezelf, want ik ben al sinds de tijd toen de dieren nog konden praten Sofie die toevallig niet goed kon lopen & later verder door het leven rolde  met haar 7 sleutels op zak & ondertussen ook nog eens de boel deed knallen.                                                                                                                    Maar het blijft me wel raken voor mijn medemens die hier & daar iets hebben die niet als “normaal” word aanzien.                                                    Het raakt me dan nog eens extra als  die mensen zichzelf ook zo blijven bestempelen.                                                                                                           Vaak krijg ik van die mensen dan te horen : What’s in a name?!?!?    Volgens mij héél veel, want naar mijn nederige mening is een stempel als ik ben Zus of Zo, gelijk aan : Ik ben een trut,eikel,lelijke doos & dat gaat zonder dat je het vaak zelf beseft afbreuk doen aan je eigenwaarde.                       Dus lieve mensen, doe jezelf een plezier en noem jezelf gewoon Jantje, Anneke of wat er ook op je paspoort staat of een lief koosnaampje (mij noemen ze zelfs na bijna 45j op de teller,nog wel eens Fie 😉 ) die een, visuele, auditieve,fysieke,… beperking HEEFT.                                                Want wat je hebt bepaalt misschien een stuk van je leven, maar niet je ganse ZIJN.                                                                                                      Want…de signalen die je uitstuurt keren als een boemerang terug.

Zorg er dus voor dat de signalen die je uitstuurt,komen vanuit je MENS zijn. En nee, dat wil niet zeggen, dat je DEZE van ’s morgens tot ’s avonds moet meeblèren (Crap, wat doe ik mezelf aan.Nu zit ik er voor de rest van de dag weer mee in m’n hoofd :/)                                                                                   Maar gewoon ZIJN in goeie en kwade dagen en ja Kwalitatief Uitermate Teleurstellende (zie je het woordgrapje? 😉 ) dagen zijn ook toegestaan.          En nee, je moet die niet verstoppen !                                                                Maar blijf er aub ook niet in hangen.                                                                  Deel ze met mensen die het beste in je naar boven halen,mensen die je stimuleren om het beste in jezelf naar boven te halen. En mocht je die niet voor handen hebben…deel ze dan met MOI want wie weet tover je zomaar een omdenktruck uit je toverhoed, na een inspirerende babbel?            Jawel, dat zou zomaar kunnen…                                                                Waarom?                                                                                                                    Omdat ik erin geloof dat er meer in jou zit dan jij je bewust van bent en ik dan weer een kei ben in het uit jou te peuteren en héél graag samen met jou (om/mee) denk over hoe jij je droomversie van JIJ kunt worden zonder dat je daarvoor halsbrekende toeren moet doen om je te bewijzen aan iemand. Want je bewijzen, dat moet je maar aan één iemand !                                    Eén iemand die trots op je moet zijn !                                                                    En dat is die man/vrouw in de spiegel met of zonder warrig haar… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *