What’s in a name, vraagt U? Veel…als je het mij vraagt !

In tijden van semi virtuele pauze, wil ik even de tijd nemen om het te  hebben over iets wat al een tijd door m’n hoofd spookt… (met dank aan Ron de Joode, die me gisteren een zetje gaf om er een blog over te schrijven & me als journalist vertelde dat ik ook wel een goeie dosis schrijftalent in me heb…*bloos*)

En ja, ik weet nu al dat er reacties zullen komen van : Daar gaat ze weer…

Maar  ik wil echt op die nagel blijven kloppen, want dit issue die al een véél te lang leven leidt,  brengt meer negativiteit  aan in de mens dan je op het eerste gevoel zou denken…tot je er dieper over gaat nadenken.

En dat raakt me net iets teveel om het in de doofpot te houden…want wat doodgezwegen word zal nooit een kans krijgen om te veranderen.

Mijn extra motivatie om deze blog nu te schrijven is het feit dat ik héél binnenkort start als kindercoach voor “bijzondere kinderen” & hun ouders.

Reden genoeg dus om nog eens opnieuw op die nagel te…RAMMEN 😉

Ik heb het over de stempels waar de maatschappij “bijzondere” mensen mee gaat bestempelen & het feit dat deze mensen en de rest van de maatschappij dat klakkeloos gaan overnemen zonder er maar één seconde bij stil te staan, wat zo’n stempels teweeg brengen in je ZIJN. (bedankt trouwens aan Diane Schots voor het bedenken van de titel “bijzondere mensen”, want zelf heb ik me al te pletter gedacht om een unieke benaming vinden, maar tot op heden niets gevonden waarvan ik dacht YES !!! tot ik Diane haar benaming las)

Ik heb het over jezelf benoemen met : Ik BEN minder-valide, ik BEN doof, ik BEN blind, ik BEN een mongool,enz…

Dat ene woordje BEN die vooraf gaat een niet zo aangename benaming maakt alles nog eens extra negatief & ik merk ook dat als mensen zichzelf gaan bestempelen ze er zich ook naar gaan gedragen waardoor andere onwetenden  die deze mensen omringen hun ook onbewust “anders” zullen behandelen . (tenzij het mensen zijn die ook dit inzicht hebben)

En daar wringt net het schoentje, want ik weet ook dat mensen met fysieke,auditieve,visuele,…problemen net niet anders willen gezien/behandeld/bekeken worden. Maar onbewust ontwikkelt men het wel…en dat vind ik jammer.

Niet voor mezelf, want ik ben al sinds de tijd toen de dieren nog konden praten Sofie die toevallig niet goed kon lopen & later verder door het leven rolde  met haar 7 sleutels op zak.

Maar het blijft me wel raken voor mijn medemens die hier & daar iets hebben die niet als “normaal” word aanzien.

Het raakt me dan nog eens extra als  die mensen zichzelf ook zo blijven bestempelen.

Vaak krijg ik van die mensen dan te horen : What’s in a name?!?!?

Volgens mij héél veel, want naar mijn nederige mening is een stempel als ik ben Zus of Zo, gelijk aan : Ik ben een trut,eikel,lelijke doos & dat gaat zonder dat je het vaak zelf beseft afbreuk doen aan je eigenwaarde

Dus lieve mensen, doe jezelf een plezier en noem jezelf gewoon Jantje, Anneke of wat er ook op je paspoort staat of een lief koosnaampje (mij noemen ze wel eens Fie 😉 ) die een, visuele, auditieve,fysieke,… beperking HEEFT, want wat je hebt bepaalt misschien een stuk van je leven, maar niet je ganse ZIJN.

Want…de signalen die je uitstuurt keren als een boemerang terug. Dus waak erover dat je positieve signalen uitstuurt want dan is de kans groot dat je een lawine van good vibes terugkrijgt. 🙂

Do not tolerate disrespect

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *